Over de BKU club

over-de-bku-club-klnDe B.K.U.-club is een rasvereniging waarvan belangstellenden en hobbyfokkers van de oud-Nederlandse hoenderrassen Brabanter, Kraaikop en Nederlandse Uilebaard lid zijn. Het doel is elkaar te ontmoeten en te stimuleren bij het in stand houden van deze rassen met een rijke historie. In 1985 werd De B.K.U.-club opgericht.

over-de-bku-club-hoendersEr zijn contacten met personen en instellingen van diverse pluimage. Meestal maken de eigenaren van deze bijzondere rassen een bewuste keuze bij de aanschaf van hun dieren. Cultuurhistorische, esthetische factoren en onder andere de idee iets zeldzaams te bezitten spelen daar een rol bij. Men kiest ervoor om als vrijetijdsbesteding een bijdrage te leveren aan een stukje cultuurbehoud en levend erfgoed in stand te houden.

De hobbyfokkers vinden bovendien voldoening in het laten opgroeien van jonge dieren en bijvoorbeeld het mee doen aan tentoonstellingen. De B.K.U.-club brengt deze mensen samen. Er worden bijeenkomsten georganiseerd voor contact, het geven van informatie en er is gelegenheid tot gedachtewisseling over de dieren.
Er verschijnt enkele malen per jaar een clubblad.

over-de-bku-club-herenhoenders

De B.K.U-Club heeft in 2010 ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan in eigen beheer het boek HERENHOENDERS uitgegeven. Heeft u belangstelling of wilt u het bestellen? Meer informatie vindt u onder “Documentatie”.